تکنولوژی مواد غذایی
اثر مقایسه‌ای عصاره‌آبی ریشه‌جغجغه و لوتئولین بر فعالیت ضد‌اکسیدانی و قابلیت زنده‌مانی باکتری‌های آغازگر‌ماست

مریم کهزادیان؛ وجیهه فدائی نوغانی

دوره 20، شماره 1 ، شهریور 1400، ، صفحه 123-140

https://doi.org/10.22092/fooder.2022.343631.1278

چکیده
  گیاه جغجغه با نام علمی Prosopis farcta  از تیرۀ ‌فرعی گل ابریشم است که به‌دلیل اثرهای سلامتی‌بخش این گیاه و کاربرد آن در پیش‌گیری از بیماری‌های مزمن می‌توان از آن به‌عنوان افزودنی‌طبیعی و ایمن در موادغذایی استفاده کرد. ترکیب اصلی و مادۀ مؤثر ریشۀ این گیاه، لوتئولین نام دارد که یک فلاوونوئید است. هدف از این پژوهش، تعیین ویژگی‌های ضداکسیدانی ...  بیشتر